
Čas priprave
20 minut
Primernost
primerno za vegetarijance
Sestavine:
- 5 srednje velikih krompirjev
- 1 manjši korenček
- 1 majhna gomolj zelene
- 1/2 skodelice graha
- 1/4 čebule
- Nekaj kosov brstičnih ohrovtov
- 2 žlici olja
- sol, poper
- svež rožmarin in žajbelj
Navodila za pripravo
Krompir olupite, narežite na koščke enake velikosti in ga skuhajte v rahlo osoljeni vodi.
Očistite brstični ohrovt, odstranite rumenkaste in poškodovane zunanje liste, odrežite vrh, nato ga skuhajte v rahlo osoljeni vodi.
Nato v veliki ponvi prepražimo sesekljano čebulo, da postane steklena, dodamo korenje, grah in zeleno gomolj. Dodamo vodo, sol in kuhamo 10 minut, občasno mešamo.
Dodamo brstični ohrovt in kuhan krompir.
Začinite s poprom, svežim rožmarinom in svežim žajbljem, po potrebi dodate sol.
K zelenjavi dodate 2 žlici olja, dobro premešate, pokrijete in pečete 3-4 minute.
Odkrijete, ponovno premešate in pečete še 3-4 minute, da rahlo zavre.
Postrezite toplo jed s solato.