
Čas priprave
60 minut
Primernost
primerno za vegetarijance
Sestavine:
- 2 skodelici večnamenske moke
- 350g polnozrnate moke
- 1 skodelica suhega ribeza
- 1/3 skodelice sladkorja
- 2 žlički pecilnega praška
- 1 čajna žlička sode bikarbone
- 1 čajna žlička soli
- 1/2 skodelice naravnega maslenega namaza z olivnim oljem
- 2 veliki jajci
- 2 zreli banani
- 300 ml mleka z nizko vsebnostjo maščob
- 1 čajna žlička semen kumine
Navodila za pripravo
Pečico segrejemo na 190°C. Okrogli pekač obložimo s papirjem za peko.
V večji skledi zmežamo najprej suhe sestavine; moko, ribez, sladkor, pecilni prašek in sodo bikarbono. V drugi skledi stepemo jajca nato zmesi dodamo banane in polovico pripravljenega mleka. Sestavine nato združimo in mešamo toliko časa dokler se zmes ne združi in nastane srednje trdno testo.
Testo oblikujemo v krog in položimo v pekač. S preostankom mleka kruh poškropimo in potresemo s kumino.
Pečemo približno 45 minut, dokler kruh ne postane zlato rjav. Ali je dovolj pečen lahko preverimo z zobotrebcem, ki ga vstavimo v sredino.