
Čas priprave
40 min
Primernost
primerno za vsakogar
Sestavine:
- 200 g moke
- pol skodelice mleka
- četrt skodelice olja
- pecilni prašek
- vanilin prašek
- 1 žlička cimeta
- 200 g sesekljanega ananasa ali ananasa premium
- pol kozarca ananasovega soka
- 1 jajce
- agavin sirup ali malo sladkorja po okusu
Navodila za pripravo
Vse skupaj zmešajte in sadje dodajte na koncu, razporedite v modelčke za muffine, ki naj bodo namaščeni ali pa vanje položite papirnate modelčke. Po želji lahko po vrhu posujete cimet, zmešan z malce masla in sladkorja, da se lepo zlatorumeno zapečejo in imajo sladek premaz, ali pa jih posujete z zdrobljenimi mandlji. Pečico segrejte na 180° in šele potem pecite približno 20‒25 minut, odvisno od pečice. Najbolje je, da z zobotrebcem, ki ga zapičite globoko v muffin, preverite, če so pečeni. Ko je zobotrebec suh, lahko muffine vzamete ven.